Głośna turbina po wirusie w Octavii II 2.0 TDI BKD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2004
    • 25757
    • Audi

padre, Poczytaj na naszym forum jak zbudowany jest silnik 170KM a najlepiej zanies to info panom w salonie, zeby nie opowiadali glupot, bo tacy sami to oni sa - nic nie wiedza.

Gdzie mierzyles to BKD??

Uprzedzam pytanie, chociaz odpowiedz juz tu padla, turbiny w obu tych silnikach sa inne i nie bardzo beda pasowac na podmianke.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Zamieszczone przez padre
      W salonie powiedzieli mi że są to takie same silniki tylko inny mod, ale w Diagtroniku usłuszałem że są to inne turbinki.
      Głupcy pracują w tych salonach. VAG >nigdy< nie wypuszcza mocniejszego silnika zmodyfikowanego samym oprogramowaniem.
      Zawsze cos zmieniaja mechanicznie i czesto są to zmiany dosc istotne.

Wyjatkiem są downgrade'y np. z 100-ki, do 90-ki, gdzie rzeczywiscie roznica jest tylko software'owa.
      Natomiast nigdy w gore tak sie nie dzieje.

Takie gadanie przez ludzi, ktorzy >powinni< to wiedziec obowaiazkowo swiadczy o ABSOLUTNYM lenistwie i kołtuństwie. Zenua - nie pierwszy raz zresztą... :|
      TDI 205PS

Komentarz

• padre
        Classic
        • 2007
        • 29

Zamieszczone przez Maicroft
        Gdzie mierzyles to BKD??
        Mierzyłem na hamowni w Diagtroniku. Mam na wykresie. w serii wyszło 362NM i ok. 160KM.

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Zamieszczone przez padre
          Mam na wykresie. w serii wyszło 362NM i ok. 160KM.
          taki bonus? :shock:

Komentarz

• jaro4444
            Rider
            • 2006
            • 508

Panowie turbina w RS-ie jest sterowana elektrycznie a nie podciśnieniem. Mało kto potrafi to dłubać.
            Poza tym hamownia inercyjna Diagtroników pokazuje zawsze moment trochę większy i trochę niżej jak Maha.
            Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

• tmw
              Ambiente
              • 2005
              • 122

Zamieszczone przez jaro4444
              Poza tym hamownia inercyjna Diagtroników pokazuje zawsze moment trochę większy i trochę niżej jak Maha.
              IMO to urok chyba kazdej hamowni inercyjnej - auto idzie na overbooscie.
              PZDR
              Tomek

Komentarz

• hubi2000
                Rider
                • 2010
                • 601

Zamieszczone przez Jabar1975
                daneczek76, wymieniles filtr zeby sie wlaczac do dyskusji ? :diabelski_usmiech

Turbo w BKD jest baaardzo slabe sporo osob wymienialo je jeszcze na gwarancji, wymiana na inne to rzezba bo z tego co pamietam czesc turbiny jest razem z kolektorem. Jednym slowem padaka. Swoja droga ciekawy jesetem jaki myk maja Compoty na ten swist?

mam ten sam objaw gwizdania efekt sowy... ciekawe jaki jest patent na te odgłosy....
                Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

ale chłopie odgrzebałeś kotleta :szeroki_usmiech patentu nie ma zadnego, trzeba sie z tym faktem pogodzić, na wiosne jak bedzie cieplej to sowa troche przycichnie.....

trza radio troche podkręcic
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lilo
                    RS
                    • 2006
                    • 4317
                    • Mercedes-Benz

Czepiacie się turbiny niepotrzebnie :P nasze Skody mają takie" kopyto " że aż gwiżdżą :diabelski_usmiech i tak ma być to jest ich cały urok :drive:
                    Daniel

Komentarz

Pracuję...